„Svježa namirnica za mene je prvi i najvažniji korak do savršenog jela“

 

Za pripremu vrhunskih delicija i specijaliteta potrebno je puno više od samog kulinarskog znanja, kombiniranja raznih sastojaka i vještine baratanja opremom u kuhinji. Prije svega, potrebne su svježe namirnice koje su temelj svakog dobrog tanjura, a koje treba vrlo dobro poznavati, svaku individualno, te znati najbolje iskoristiti svaku njenu prednost u svrhu očuvanja okusa.

Recimo to ovako: I kuhar amater će od kvalitetne namirnice napraviti solidno jelo, no niti najveći ekspert od loših sastojaka neće moći pripremiti savršenu gastro kreaciju.

 

Upravo zbog toga svaka pojedina namirnica mora biti pažljivo odabrana i uvijek svježa, kako bi sve one zavodljive arome i savršeni okusi ostali sačuvani, odnosno rezervirani, samo za ugodu nepca. Za mene je kao kuhara, ali i ljubitelja visoke gastronomije, namirnica uvijek na prvom mjestu i tu ne smije biti nikakvog prostora za kompromise i ustupke.

 

Najbolje je imati stalan izvor, ali i širok izbor namirnica, kako bi se uvijek moglo odabrati samo ono najkvalitetnije, najprirodnije i što svježije. Svakoga jutra osobno obilazim Dolac i svoje pouzdane dobavljače, kako bi kuhinja bistroa Apetit u baš svakom trenutku bila spremna pružiti našim gostima jela prožeta besprijekornom svježinom okusa. Tako primjerice paštu radimo sami, a za to koristimo isključivo jaja iz domaćeg uzgoja.

 

Takav pristup nam omogućava da kreiramo gastro ponudu bistroa Apetit prema vlastitoj viziji, ali i prema željama naših gostiju, koji brinu o načinu i kvaliteti svoje prehrane, te znaju prepoznati porijeklo svježine okusa u svakom zalogaju.

 

- Marin Rendić -