Bistro Apetit ima novog „chef-patrona“

 

 

Bistro Apetit jedan je od najpoznatijih zagrebačkih restorana, a brojni gosti koji su tijekom godina imali priliku ondje uživati u vrhunskoj hrani smatraju ga gotovo kultnim fine-dining odredištem. Ono što je oduvijek krasilo ovaj elegantno uređeni restoran je prije svega stručno i vrhunsko osoblje, najbolje najboljeg.

 

U novu gastronomsku eru Apetit će tako zakoračiti sa svojim novim „chef-patronom“ Marinom Rendićem, istaknutim hrvatskim kuharom koji je svoju slavu i prepoznatljivost svog kulinarskog repertoara stjecao i u domaćim, ali i međunarodnim okvirima.

 

Poznat po ulogama Masterchefa i Grill Bossa u popularnim kulinarskim emisijama, Marin je svoje iskustvo brusio po doslovce najboljim restoranima svijeta – Noma restoranu u Kopenhagenu, Arzak restoranu u San Sebastianu, a slastice je usavršio u renomiranoj firentinskoj Enotechi Pinchiorri – sve odreda elitnim gastronomskim destinacijama koje spadaju u sam vrh svjetske kulinarske kreme.

 

Iako je često nagrađivan od struke, kao svoje najveće priznanje ističe brojne zadovoljne goste koji nerijetko uspijevaju dokučiti njegovu ideju i njegove osjećaje skrivene iza savršeno poslužene kreacije na tanjuru.

 

Svojim istaknutim kulinarskim vještinama, posebnom gastro vizijom te primjenom najmodernijih tehnika i metoda u kuhinji Marin svako jelo podiže na sasvim jednu drugačiju razinu gdje se specifičnost okusa i aroma najbolje zaokružuje uparivanjem zalogaja s gutljajima kvalitetnog vina.

Upravo to je i filozofija novog Apetit bistroa u kojem će se gostima osim jedne ugodne atmosfere i pristupačnog osoblja, nuditi senzacija okusa kroz razne vrste jela pripremljenih na moderan i inovativan način.