Nevina, biser poznate Saint Hills vinarije oduševit će i najzahtjevnije gurmane

 

 

Malo što može upotpuniti savršen obrok kao čaša vrhunskog vina. Ovdje u bistrou Apetit stoga se uvijek trudimo svojim gostima pružiti najbolje gurmansko iskustvo temeljeno na kreativnim jelima s menija poznatog Masterchefa Marina Rendića i vinskim preporukama iskusnog sommeliera Matije Ivančića, eno-gastro kombinaciji s kojom je nemoguće pogriješiti.

 

Probajte teleću jetricu, specijalitet koji poslužujemo uz hobotnicu, karamelizirani luk i ulje od začinskog bilja, a kao vinsku preporuku naš sommelier ističe Saint Hills Nevino, jedinstvenu kupažu istarske malvazije i chardonnaya. Riječ je o vinu ugodnih kiselina, izrazite svježine te osebujnih aroma meda, žutog voća i vanilije koje savršeno prikrivaju nešto nježnije note orašastih plodova, osobito gorkog badema, te citrusa i tropskog voća.

 

Ovo vrhunsko bijelo vino dobiva se od odabranih grozdova uzgojenih na najvišim pozicijama jugozapadne Istre, odnosno vinogradima „Sv. Ante“, koje je potom prerađeno i u konačnici brižno njegovano u podrumima St. Hills vinarije, a osim jela od jetrice poslužit će kao idealan pratitelj raznim tjesteninama, rižotima i specijalitetima od bijele ribe.

 

Posjetite bistro Apetit na poznatoj adresi Jurjevska 65A i uživajte u vrhunskoj hrani i ponajboljim domaćim i stranim vinskim kapljicama tako neodoljivo spojenim u jedinstvenu okusnu cjelinu.